Izvor: RTS, 09.Feb.2024, 20:29

Временска прогноза за 10. фебруар 2024.

За викенд топло, али ветровито. Почетком наредне седмице 10 степени хладније. У Србији умерено облачно, киша на југуозападу, а тамо ће и ветар бити најјачи са ударима од 90 км/х. Увече је киша могућа и на северу и истоку. У снажном југозападном струјању са Медитерана >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << стизаће овај топао ваздух. И минимална и максимала температура биће знатно изнад просека, у јутарњим сатима од 3 до 14 степени, средином дана до 22 . У Београду умерено облачно, уз јужни ветар. Киша је могућа увече. Темпераутура до 20 степени.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)
10.02.2024. Субота: Умерено до потпуно облачно и даље натпросечно топло уз умерен и јак јужни и југоисточни ветар који ће најјачи бити у брдско-планинским пределима југозападне Србије, где се повремено очекују и олујни удари. Слаба киша падаће на југозападу земље, а после подне и увече тек понегде и на северу и истоку Србије. Најнижа температура од 3 до 14, а највиша дневна од 16 до 22 степена. Упозорење: Удари ветра > 24 m/s изнад 1000 m, вероватноћа 90%.
11.02.2024. Недеља: Променљиво облачно и даље натпросечно топло али и ветровито. Дуваће умерен и јак јужни и југоисточни ветар, који ће најјачи бити у брдско-планинским пределима, као и на југу Баната и у доњем Подунављу где се очекују и удари олујне јачине. Увече ће ветар бити у слабљењу. Слаба киша падаће на југозападу Србије и то нарочито у пограничном делу са Црном Гором, као и понегде на југу земље и северу Војводине али слабијег интензитета. Најнижа температура од 6 до 14, а најавиша од 16 до 21 степен. Упозорење: Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 90%. Удари ветра > 24 m/s изнад 1000 m.
12.02.2024. Понедељак: Облачно и мало хладније, местимично са кишом. Дуваће слаб и умерен јужни и југозападни ветар, који ће од средине дана бити у скретању на северозападни. Најнижа температура од 6 до 11, а најавиша од 13 до 17 степени.
13.02.2024. Уторак: Облачно и још мало хладније, местимично с кишом. На високим планинама снег. Дуваће умерен северозападни ветар. Најнижа температура од 4 до 8, а највиша од 10 до 14 степени.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.