Izvor: RTS, 12.Maj.2023, 11:06

Вучић: До сада предато готово 10.000 цеви, то је огроман напредак, биће ово најуспешнија акција легализације оружја

Председник Србије Александар Вучић састао се у Београду са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком, а потом се обратио медијима.
Састанак се одржава у згради Генералног секретаријата председника Републике, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << након ког ће се председник Вучић обратити медијима.

Специјални изасланик ЕУ Мирослав Лајчак долази у Београд након посете Приштини.
После састанка са премијером у Приштини Аљбином Куртијем, Лајчак је рекао да је са њим имао важну расправу у вези са нацртом Статута Заједнице српских општина.
Истакао је да је ЕУ јасно ставила до знања да је за њих прихватљив сваки модел ЗСО заснован на европским вредностима и принципима и европским моделима.
Мирослав Лајчак изјавио је да одлука о отварању моста преко Ибра треба да буде донета у оквиру дијалога. 
Потпредседник Српске листе Игор Симић изјавио је да су Лајчаку током састанка указали на репресију коју премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти спроводи над обичним грађанима.
Лајчак је најавио да ће се у понедељак у Бриселу састати са главним преговарачима Петром Петковићем и Бесником Бислимијем.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.