Izvor: RTS, 16.Dec.2023, 18:54

Натпис такозване ОВК на знаку који показује пут ка манастиру Драганац

Манастир Драганац Епархије рашко-призренске саопштио је да се на знаку који показује пут ка том манастиру, на око километар удаљености, појавио натпис такозване ОВК.
Случај је уредно пријављен надлежним органима, наводи Манастир Драганац на >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Фејсбуку и подсећа да је у прошлости знак за манастир на истом месту више пута демолиран и да починиоци никада нису приведени лицу правде.

"У друштву где влада угроженост и уништавање цркава, гробља, путоказа и српског културног наслеђа уопште, моле се надлежни да учине све што је могуће како би се обезбедио миран суживот свих народа", наводи се у објави манастира.
"Све недобронамерне подсећамо да су заветом пред Богом наши животи везани за овај манастир, па да ћемо наставити да се молимо како за пријатеље, тако и за непријатеље", истакли су из манастира Драганац.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.