Izvor: RTS, 14.Dec.2023, 13:18

Оптужен један од браће кик-боксера, против другог одбачена кривична пријава

Прво основно јавно тужилаштво у Београду поднело је суду оптужни предлог против М. В. осумњиченог за злостављање и мучење у односу на оштећеног А. А. Кривична пријава против његовог брата Љ. В. је одбачена због недостатка доказа.
Недавно су објављени >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << снимци узнемирујуће садржине, на којима се види да браћа М. В. и Љ. В., како се сумња, малтретирају грађане, а они су на саслушању негирали кривицу.
Прво основно јавно тужилаштво је поред подношења оптужног предлога, суду предложило да продужи притвор М. В. због опасности од бекства, наводи се у саопштењу тог тужилаштва.
Предложено је и да се он након суђења осуди на казну затвора од годину дана, као и да се суд у Београду прогласи месно ненадлежним јер је дело извршено у Иригу, па да суд упути списе предмета Основном суду у Сремској Митровици.
Одбачена пријава против другог брата Тужилаштво је, ценећи доказе, донело решење којим је одбачена кривична пријава против Љ.В. због кривичног дела злостављање и мучење, будући да нема доказа да је он присуствовао догађају, односно да нема доказа којим би се поткрепила оправдана сумња да је он извршио то кривично дело.
Са друге стране, тужилаштво је одбацило кривичну пријаву против браће за друго кривично дело злостављање и мучење, јер је наступила застарелост кривичног гоњења.
У односу на оштећене А. А. и Д. И., као и у односу на сведока Р. Н., чијим исказима тужилаштво није поклонило веру, а који су у супротности са другим изведеним доказима, а нарочито имајући у виду видео запис предметног догађаја, тужилаштво је формирало предмет како би се утврдило да ли се евентуално стичу сва битна обележја кривичног дела давање лажног исказа или кривичног дела ометање правде или неког другог кривичног дела.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.