Izvor: RTS, 18.Nov.2023, 21:12

Брнабићева са представницима синдиката о положају запослених у здравственом и социјалном сектору

Председница Владе Репубилке Србије Ана Брнабић одржала је нови састанак са представницима Синдиката запослених у здравству и социјалној заштити и поновила да је Влада Србије посвећена континуираном унапређењу њихових услова рада.
Као резултат >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << јучерашњег, конструктивног разговора са представницима синдиката, председница Владе је предложила конкретан предлог, који би у оквиру расположивих средстава за плате, резултирао побољшању положаја немедицинског кадра у здравственим установама.
Предложена решења ће бити предмет споразума који би се потписао између Владе Републике Србије и представника синдиката.
Обе стране су се сагласиле да ће се наставити са радом са циљем измене Уредбе која дефинише коефицијенте за обрачун и исплату плата, чиме би се додатно побољшао положај свих запослених у здравставном и социјалном сектору.
Састанку у Влади Србије присуствовали су и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић и представници министарства финансија и директор РФЗО проф. др Сања Шкордић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.