Izvor: RTS, 17.Nov.2023, 14:45

Уницеф позива грађане и пословну заједницу да помогну деци и породицама у Србији

Уницеф у Србији, у сусрет предстојећим празницима, покреће кампању којом жели да скрене пажњу на децу и породице које се суочавају са изазовима које доноси сиромаштво и позива појединце и пословну заједницу да покажу солидарност и подрже оне којима је помоћ најпотребнија. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Подаци Уницефа показују да једно од десеторо деце у Србији живи у сиромаштву.
Деца у Србији осећају последице криза у свету јер ниједна криза није изолована и лако се прелива из једне земље у другу, истиче се у саопштењу Уницефа у Србији и наводи да подаци Уницефа показују да једно од десеторо деце у Србији живи у сиромаштву, са тенденцијом раста због утицаја глобалних криза.
Породице са малом децом, деца из ромских заједница и она који живе на селу посебно су рањиви, а с обзиром на то да деца чине свега 17 одсто популације Србије, Уницеф у Србији наглашава важност да свако дете добије могућност да оствари свој пуни потенцијал.
Указује се такође да инвестирање у здравство, образовање, социјалну заштиту и ефикасне програме усмерене на смањење сиромаштва представљају темељ за напредак и развој деце, њихових породица, као и за унапређење целокупног друштва.
Грађани и предузећа у Србији могу да се придруже Уницефу и изврше донације путем веб сајта donacije.unicef.rs или уплатом на рачун Банке Интеса, број: 160-666-18, сврха уплате: човечанство је највећи дар.
Донације прикупљене кроз ову кампању омогућиће спровођење програма за помоћ деци и породицама у Србији, укључујући исплату једнократне финансијске помоћи, стручну подршку деци са сметњама у развоју и обезбеђивање асистивне технологије за подршку деци у учењу, наведено је у саопштењу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.