Izvor: RTS, 16.Nov.2023, 13:17

Брнабићева: Постигнут договор са свим синдикатима радника "Поште Србије"

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је да је касно синоћ постигнут договор са свим синдикатима радника "Поште Србије", како је навела – и репрезентативним и нерепрезентативним.
Председница Владе подвукла је да разговори нису >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << били лаки, али да сматра да је постигнут компромис који је добар по све раднике "Поште Србије".
"Радницима у технологији се одмах повећавају плате за 10 одсто, и још 10 одсто од 1. јануара 2024. То је кумулативно повећање плата радницима у технологији од 21 одсто у односу на њихову тренутну зараду", рекла је Брнабићева.
Навела је да радницима у администрацији следи додатно повећање плата од 1. јануара наредне године, у износу од 10 одсто. 
"Свим радницима, осим руководству, следи исплата једнократне финансијске помоћи од 20.000 динара до 25. новембра. Сви који прекину обуставу рада до 12 часова, неће трпети ниједну санкцију. Разлику, за коју им је умањена већ исплаћена зарада, добиће са наредном платом", рекла је премијерка.
Брнабићева је захвалила синдикатима "Поште Србије" који су синоћ разговарали са Владом Србије и навела да очекује наставак редовног рада "Поште Србије" од поднева. 
"Мислим да је договор више него фер. Показали смо поштовање према радницима и верујем да је то ствар договора. Никада се до сада није десило, и Влада Србије никада на то неће пристати, да било ко штрајком и блокадама предочи захтеве, а неће да разговара преговора и види шта је могуће, јер се свака таква ситуација мора решити дијалогом и компромисом", рекла је премијерка.
Премијерка се осврнула на изјаве поштара Стефана Митровића – једног од радника Поште који је претходно обуставио рад – да се прекид рада не обуставља јер раднике не представљају синдикати.
Истакла је да је и Митровић био позван на састанак, иако представља 48 радника од 14.100 запослених у "Пошти Србије", али да он није желео да присуствује разговорима.
Премијерка је навела и да је Митровић политизовао прекид рада радника "Поште Србије".
"Надам се да ‘Пошта Србије’ од 12 часова почиње да ради. Уколико будемо имали даље блокаде, то наноси огрому штету ‘Пошти Србије’, а на крају крајева и јесте корист за конкуренцију", закључила је Брнабићева. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.