Izvor: RTS, 12.Nov.2023, 15:44

Наставља се акција хрватске полиције након напада у Задру; Божиновић: Ово што се догодило је неприхватљиво

Још неколико особа које могу бити повезане са нападима на новинаре и члана управе КК Црвена звезда приведено је у Задру, потврдила је портпаролка полиције тог града Ивана Грбин. Раније је потврђено да су приведене две особе. Ово што се догодило је неприхватљиво, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << поручује хрватски министар унутрашњих послова Давор Божиновић.
Портпаролка задарске полиције Ивана Грбин није желела да прецизира тачан број приведених.
Додала је да су се инциденти догодили у ширем центру града, у насељу Воштарница и на Булевару.
"Полиција је исто вече под надзор ставила двије особе које се доводе у свезу са догађајем, а јутрос је приведено још неколико особа које се такође доводе у свезу са тим догађајем", истиче Грбинова.
Претходно је задарска полиција саопштила да су привели две особе које су доводе у везу са нападом на делегацију КК Црвена звезда и да је у току криминалистичко истраживање ради утврђивања свих околности и чињеница.
Министар Божиновић: Четири особе у задарској полицији Ово што се догодило је неприхватљиво, поручује хрватски министар унутрашњих послова Давор Божиновић. 
"Кошаркашки клуб са стручним стожером је био у једном задарском хотелу и ту је полиција радила опсервацију. Један дио водства се очито одлучио с још неким особама које су такођер биле нападнуте, бити на неком другом мјесту. Овај дио који је полиција имала информацију и опсервирала је одрадила, да тако кажем, свој посао, што наравно не умањује чињеницу да ово што се догодило је неприхватљиво", истакао је Божиновић.
Додао је да полиција није имала информацију о групи која је била на другом месту.
"У сваком случају, по самом догађају је кренула интензивна криминалистичка истрага од стране полиције. У овом тренутку, мислим да су четири особе у задарској полицији и могу само рећи што је и мени речено да се криминалистичка истрага наставља и да је врло интензивна", рекао је Божиновић.
Градоначелник Дукић: За ово нема оправдања На нападе je реаговао и градоначелник Задра Бранко Дукић истичући да "овакво насилничко понашање нема везе са спортом и спортским такмичењима, нити може бити оправдања".
"Ништа није и не може бити изговор или алиби за насиље и довођење у опасност нечијег живота", поручује Дукић.
Изразио је искрено жаљење нападнутом члану КК Црвена звезда и његовом пријатељу, али и њиховим породицама, клубу, новинарима и редакцији Моцарт спорта.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.