Izvor: RTS, 06.Nov.2023, 07:01

Руси покушавају да опколе Авдејевку; Зеленски тражи од САД додатну помоћ, позива Трампа у Украјину

Рат у Украјини – 620. дан. Најжешће борбе и даље око Авдејевке - руске снаге настоје да опколе град, а украјинска војска тврди да успева да одбије нападе. Украјинци настављају покушаје пробоја ка Мелитопољу и Доњецку. Борбе се воде и према Запорожју и Херсону. Председник >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Украјине Володимир Зеленски рекао је да би амерички војници на крају могли да буду увучени у већи европски сукоб са Русијом ако Вашингтон не појача подршку Кијеву. Позива Доналда Трампа да посети Украјину.
Најжешће борбе и даље се воде око Авдејевке. Руси поново покушавају да опколе град. Борбе се воде и према Запорожју и Херсону. Експлозије су током јучерашњег дана одјекивале у Дњепропетровску и Одеси.
Украјиници настављају покушаје пробоја ка Мелитопољу и Доњецку.
У руском ракетном нападу током доделе награда војницима једне од Закарпатских бригада Украјине погинуло је 28 војника, а 53 су рањена.
Председник Украјине Володимир Зеленски одбацио је сугестију врховног команданта украјинске војске да је рат са Русијом запао у ћорсокак.
Затражио је већу подршку од САД. Рекао је да би амерички војници на крају могли бити увучени у већи европски сукоб са Русијом ако Вашингтон не појача подршку Кијеву. Позвао је бившег председника САД Доналда Трампа да посети Украјину и лично се увери у размере сукоба.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.