Izvor: RTS, 04.Nov.2023, 01:01

Израел се ограђује од изјаве амбасадора у Хрватској: Србија је наш пријатељ

Министар спољних послова Ели Коен поручио је да се недвосмислено ограђује од изјава које се приписују амбасадору његове земље у Хрватској и нагласио да су Србија и српски народ цењени пријатељи Израела.
Шеф израелске дипломатије Ели Коен је на >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << друштвеној мрежи Икс (Твитер) реаговао поводом изјаве амбасадора Израела у Хрватској Гарија Корена, који је јуче, према писању хрватског портала Индекс, рекао да "Хрватска због Домовинског рата добро разумије чему је Израел изложен и да су Срби с територија Хрватске имали среће што их је Србија хтјела примити, јер арапске државе то не желе учинити с Палестинцима".

"Недвосмислено се ограђујемо од изјава које се приписују израелском амбасадору у Хрватској. Србија и њен народ су цењени пријатељи Израела и захвални смо на трајној подршци и партнерству наших народа", написао је Коен.
На свом налогу на мрежи Икс, његову изјаву пренела је и Амбасада Израела у Србији.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.