Izvor: RTS, 26.Okt.2023, 13:38

Министарка Грујичић уручила уговоре о раду најбољим дипломцима медицинских факултета

Стотину најбољих дипломаца медицинских факултета у Србији добило је уговоре о раду у оквиру Програма запошљавања најуспешнијих дипломаца медицинских факултета "100 најбољих", које им је доделила министарка здравља Даница Грујичић.
Даница Грујичић >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је истакла да свим дипломцима жели да од најбољих 100 студената медицине постану најбољи специјалисти.

"Моје искуство показује да су најбоље оне каријере које су се саме градиле, а не оне које је неко прорачунато градио. Постајете лекари у земљи која није богата, коју муче многе болести и у времену када нико није сигуран да ће бити само цивилни лекар", навела је Грујичићева на свечаној церемонији додела уговора.
Нагласила је да млади дипломци морају бити свесни да је бити лекар професија, али и позив и мисија, која у средиште ставља пацијента, а не њих саме.

Присутнима се обратио и дипломац и најбољи академац Универзитета у Новом Саду Драган Турањанин који је својим колегама поручио да је неизмерно захвалан свима који су допринели успеху најбољих студената.
"Овај успех није никако само наш и хвала свима који су помогли на овом путу. Хвала свим лекарима и медицинским сестрама који су имали разумевање за нас и са нама несебично делили знања и искуства", рекао је Турањанин, један од стотину најбољих студената у генерацији.
Церемонији доделе решења уговора о раду присуствовали су и министар унутрашњих послова Братислав Гашић, министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић, као и министарка науке, технолошког развоја и иновација Јелена Беговић. 
Захваљујући овом програму, од 2018. године до данас запослено је 911 доктора и 1.750 медицинских сестара.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.