Izvor: RTS, 23.Okt.2023, 20:51

Како су власници једног ресторана у Ваљеву помогли особама са потешкоћама у развоју

Власници једног ваљевског ресторана, осмислили су хуману акцију за кориснике дневног боравка за особе са потешкоћама у развоју. Они су за њих, у договору са васпитачима, организовали припремање хране коју воле, а циљ им је да подстакну друштвену заједницу на сличне >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << акције.
Позив да сами припремају омиљену храну корисници Дневног боравка за младе и старије са потешкоћама у развоју, прихватили су са великим задовољством. Сваки излазак из просторија Дневног боравка за њих је посебно важан.

 Јанко Милосављевић је рекао да им много значи што су у ресторану и да је научио како да направи пицу за пет минута.
"Овде је предивно и јако је лепо дружити се са другарима", навео је Јанко.
И Александру Коларићу значи да проводи време у ресторану.
"Ја се прво захваљујем овима што су нас позвали. Да им кажем једно велико хвала за овај данашњи дан. Било ми је супер, уживао сам, баш ми је драго са својим другарима и другарицама да радим да имам активности са њима", каже Александар.
Иако су корисници Дневног боравка радно активни кроз бројне радионице домаћинства, овакве активности ван просторија посебно су им стимулативне и вишеструко корисне.
"Морам да кажем да овакве активности су заиста сјајне за наше кориснике, јер самим изласком из просторија Дневног боравк, додајући да то помаже и њиховој социјализацији. 
Мирка Ђорђевић је оценила да је оваква активност позив заједници да особе са потешкоћама у развоју укључе у друштвени живот на другачији начин.
"То су посебни људи који само траже мало другачију пажњу да би функционисали и да би свет њима био лепши, а нама је пуно срце што су они данас овде", навела је Ђорђевићева.
Након првог искуства у једној од омиљених активности ван Дневног боравка, корисници са потешкоћама у развоју и њихови васпитачи надају се новим позивима Ваљеваца који су у могућности да им организују и друге активности које би им пријале.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.