Izvor: RTS, 19.Okt.2023, 15:48

Јавна расправа о програмским садржајима РТС-а у Сремској Митровици

У Сремској Митровици је одржана јавна расправа о програмским садржајима Радио-телевизије Србије као јавног медијског сервиса.
Поштовање културе говора основ, више хумористичких емисија, мање црне хронике, више садржаја који негују српски дух >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и традицију, зашто нема цртаних филмова –нека су од питања, препорука и сугестија а најважније за учеснике јавне расправе у Сремској Митровици је већа видљивост у програму.
"Један од најважнијих захтева свакако јесте потреба за формирањем једног сталног дописништва у нашем граду , Сремска Митровица као регионални центар град који се све снажније и убрзаније развија привредно, туристички и у сваком другом погледу има потребу за једним сталним дописништвом РТС-а", рекао је Петар Самарџић, заменик градоначелнице Сремске Митровице.
"Музеј Срема је једна изузетно значајна и богата институција, тако да је наш предлог да наше благо буде још видљивије, јер култура је свуда, дакле Београд, Нови Сад то све дивна места, али култура је свуда у Србији", навео је Андрија Поповић, директор Музеј Срема Сремска Митровица.
Интеракција са публиком је и мисија јавних расправа Јавног медијског сервиса, у којој могу да учествују сви заинтересовани од грађана, до институција, удружења, невладиних организација.
"Желимо да чујемо шта они мисле о понуђеним програмским садржајима, да чујемо њихове жеље, примедбе још више критике како би се ти програми обогатили и како били све више по мери слушалаца и гледалаца", рекао је Жарко Ракић, председник Програмског савета РТС-а.
Јавна расправа је сутра у Београду. У Пироту 26. октобра, а 27. октобра у Kњажевцу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.