Izvor: RTS, 19.Okt.2023, 10:47

Министарство финансија: Лажна вест да пензионерима неће бити исплаћена помоћ

Министарство финансија упозорава грађане да су се протеклих дана појавиле лажне вести са лажираним изјавама министра финансија Синише Малог, које се пласирају преко непроверених, једнократних портала, друштвених мрежа и алата за онлајн комуникацију, са лажираним >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << логом медија и лажираним изворима и цитатима.
Последња у низу је лажна вест да пензионерима неће бити исплаћена једнократна помоћ од 20.000 динара, те да ће пензије бити умањене, а која се грађанима директно шаље преко платформе Вибер, наводи Министарство финансија.
"Ниједна од ових информација није тачна, у питању су хакерске манипулације које ће бити пријављене Одељењу за високотехнолошки криминал Министарства унутрашњих послова, тако да очекујемо решавање у што бржем року", истиче се у саопштењу.
Из Министарства обавештавају грађане да се о свим важним економским питањима наше земље, одлукама државе Србије о исплатама помоћи и повећању плата у јавном сектору и пензија информишу искључиво на званичним сајтовима Министарства финансија и Владе Републике Србије, те преко проверених медија, избегавајући сумњиве веб сајт адресе.
"Помоћ пензионерима од 20.000 динара биће исплаћена крајем новембра или почетком децембра, пензије су увећане ванредном индексацијом од 5,5 одсто у октобру, а очекује се још једно повећање у јануару, како пензија, тако и плата у јавном сектору", закључује се у саопштењу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.