Izvor: RTS, 13.Okt.2023, 20:56

Француски министар: Напад у школи има везе са ситуацијом на Блиском истоку

Француска је подигла безбедносну узбуну на највиши ниво, изјавио је француски министар унутрашњих послова Жералд Дарманин за ТФ1.
Жералд Дарманин је рекао да "без сумње" постоји веза између напада ножем у Арасу и ситуације на Блиском истоку између >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Израела и Хамаса, пренео је БФМ ТВ.

"Према нашим информацијама, нажалост, постоји веза између онога што се догодило на Блиском истоку", објаснио је он.
Гостујући на ТФ1, министар унутрашњих послова Француске је рекао да власти морају бити још чвршће против радикализованих особа у Француској.
Медији су раније јавили да је нападач, који је у средњој школи у граду Арас убио једну и ранио неколико особа, викао "Алаху екбер" пре инцидента, али полиција то још није потврдила. Како је навела полиција, нападач је чеченског порекла и налазио се у полицијској евиденцији.
Председник Француске Емануел Макрон напад је оценио као чин варварског исламистичког тероризма, и додао да је током дана осујећен сличан напад у још једној школи у Француској.
“Убијени наставник је први интервенисао и тако је спасио неколико живота, баш као и његови тешко рањени колега и школски домар. Сви су показали исту храброст. Одајем почаст свим наставницима и поручујем да стојимо уз њих“, рекао је Макрон.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.