Izvor: RTS, 09.Okt.2023, 18:19

Николић: Евакуисани држављани Србије из кибуца на југу земље, још неколико десетина њих у Ашкелону

Почасни конзул Србије у Израелу Алесандар Николић каже за РТС да се воде борбе у још три од провобитног 21 жаришта на линији разграничења са Појасом Газе, истичући да су наши држављани који су живели у кибуцу у том делу земље евакуисани.
Николић >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је навео да се још неколико десетина држављана Србије налази у јужном медитеранском граду Ашкелону који трпи најжешће ударе.

Како наводи, Хамас је своја ракетна дејства проширио на Јерусалим, Тел Авив и Хашарон.
Додао је да према подацима тамошње организације која је пандан Црвеном крсту, преко 800 цивила погинуло, 2.500 рањено, док је 150 Израелаца киднаповано, међу којима су жене и деца.
На питање о додатним летовима "Ер Србије" за Београд, Николић каже да ће национални авио-превозник наставити да лети према редовном режиму.
Подсетио је да су ту и друге авио-компаније које имају повезане летове до Београда, као и друмски гранични прелази ка Јордану и Египту.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.