Izvor: RTS, 09.Okt.2023, 09:13

Још један авион из Тел Авива са српским држављанима слетео у Београд - за данас планиран још један лет

Авион "Ер Србије" из Тел Авива са наших 124 држављана слетео је ноћас на београдски аеродром. Лет је организован и за све држављане Србије који су имали карте за летове других авио-компанија, а које су их у међувремену отказале. Летови ће се наставити и наредних дана. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
После два дана неизвесности на аеродрому у Тел Авиву – друга група српских држављана, међу којима су спортисти, ходочасници и матуранти богословије у Нишу – ноћас су се вратили у Србију.
"Ситуација није наивна, мало се смирује, али мислим да ће ово да се одужи на више дана. Још увек ништа не знамо, много људи је погинуло", каже држављанин Србије који је ноћас стигао у Београд.
Неки од њих напомињу да је требало да полете дан раније, али лет је био отказан. Истичу и да су чули да је 15 минута након полетања њиховог авиона било бомбардовање аеродрома Тел Авиву.
"Требало је да полетимо летом дан раније, био је затворен аеродром. Супер смо стигли. Сада сам обавештена 15 минута након што смо ми полетели било је бомбардовање аеродрома", додала је једна путница.
"Ми смо ишли преко 'Визера' из Софије, требало је у четвртак међутим сви летови 'Визера' су отказани", додаје један од путника.
"Чули смо експлозије, било је турбулентно, било је неизвесно. Чекали смо на одговор из амбасаде, били смо уплашени", поручује један од путника.
Највећи број српских држављана далеко од експлозија У амбасади Србије у Израелу кажу да је и за данас планиран лет "Ер Србије". Додају да је највећи број српских држављана далеко од експлозија. Међутим, у близини Газе је остало неколико десетина наших људи и они се спремају за повратак кући.
"Наша амбасада у Тел Авиву, на челу са господином Душаном Вујовићем, поседује списак додатних наших држављана који су изразили заинтересованост да се врате у земљу. У међувремену се по реду летења одвијају летови 'Ер Србије', има их и данас и сутра, а постоје извесне конекционе могућности путем авио-компанија које преседањем лете до Београда, односно до Ниша. Највећи део наших држављана који нису резиденти Израела је ван јужног округа самим тим далеко од борбених дејстава", поручује Александар Николић, почасни конзул Србије у Израелу.
Позива грађане Србије који бораве у Израелу да поштују наредбе власти како би се сачували животи.
Из "Ер Србије" саопштавају да ће у наредним данима имати летове између Београда и Тел Авива, у складу са планираним редом летења.
Ово је други авион са нашим држављанима који је дошао из Тел Авива од када је почео рат у Израелу пре три дана. Један авион са ходочасницима слетео је јуче ујутру на Аеродром "Никола Тесла".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.