Izvor: RTS, 08.Okt.2023, 07:56

Почасни конзул Србије у Израелу: Апелујем на наше грађане да се придржавају наредби власти, ноћ мирнија од претходног дана

Конзул Србије у Израелу Александар Николић каже за РТС да је јуче један наш држављанин лакше рањен и да је већ отпуштен из болнице додајући да је у сталном контакту са њима нарочито онима који бораве у јужном дистрикту на линији раздвајања Израела и Појаса Газе. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Никлић је апеловао на грађане Србије који бораве у Израелу нарочито оне на нерезидентном нивоу (туристе, студенте, пословне људе) да експлицитно поштују наредбе власти како би се животи сачували.

Навео је да је ноћ протекла мирније без сирена за ваздушну опасност и ракета.
Са друге стране, Николић истиче да је у јужном дистрикту, стање веома тешко и сложено.
Према подацима тамошњег организације која је пандан Црвеном крсту, више од 300 особа је погиуло, 1.864 рањених, међу којима је 345 у тешком стању,. Иако је гвоздена купола ефикасно реаговала, забележено је више погодака у цивилне објекте.
Како је навео, највећи број жртава забележен је у упадима припадника Хамаса у израелске градове као што су Бери и Офаким као и кибуца дуж линије раздвајања.
Од почетног 21 жаришта шест је и даље активно, мада су како каже конзул Србије, она ван градова, дуж линије раздвајања.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.