Izvor: RTS, 06.Okt.2023, 14:17

У недељу превентивни прегледи у свим домовима здравља у Београду

У свим домовима здравља у Београду, у недељу 08. октобра 2023. године, од 8 до 14 сати, биће организовани превентивни прегледи за жене и мушкарце, изјавила је проф. др Сања Радојевић Шкодрић, директорка Републичког фонда за здравствено осигурање.
Жене >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << старије од 40 година могу у најближем дому здравља без заказивања да обаве ултразвучни преглед дојке, а мушкарци старији од 49 година могу да ураде ПСА тест који служи за рану дијагностику рака простате.
"Повод за ову акцију није само октобар месец борбе против рака дојке, него и стављање акцента државе на превенцију. Након дугогодишњег улагања у нову опрему, нове болнице, у иновативне лекове и иновативне дијагностичке методе, лекове за ретке болести, стечен је такав ниво здравствене заштите који нам сада омогућава да се озбиљно посветимо превенцији“, истакла је Радојевић Шкодрић.
Следеће недеље иста акција биће организована у свим осталим домовима здравља у Србији.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.