Izvor: RTS, 06.Okt.2023, 08:27

Ухапшен бивши припадник ОВК Сабит Јонузи

Бивши припадник ОВК Сабит Јанузи из Глоговца ухапшен је по налогу Специјалног суда у Хагу, преносе медији у Приштини и наводе да је већ пребачен у седиште суда.
Хапшење је потврдио и његов адвокат Куштрим Битићи, који је рекао да је Сабита Јонузија >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у среду интервјуисало Специјално тужилаштво (ЗПС) у Косову Пољу и да је пуштен, али да је јуче ухапшен у својој кући.
"Могу да потврдим да је господин Сабит Јанузи, бивши борац ОВК, сада ветеран, ухапшен. Прекјуче је саслушан у ЗПС-у на Косову Пољу и пуштен, а онда ухапшен у својој кући. Прелиминарно, почетком маја 2023. године, извршена је рација у његовој кући и одузет му је телефон", рекао је Битићи.
Адвокат је додао да је бивши борац ОВК осумњичен за ометање правде у вези са кривичним предметом који се води у Специјализованим већима.
У међувремену, шеф огранка борачког удружења у Глоговцу Енвер Хајдари рекао је да је Јанузи, према речима чланова породице, већ послат у Хаг.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.