Izvor: RTS, 24.Sep.2023, 18:40

У Пекингу потписана билатерална обавеза о признавању овлашћења помораца Србије и Кине

Делегација Србије на челу са министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Гораном Весићем, налази се у тродневној званичној посети Kини, а поводом Глобалног форума одрживог транспорта који ће почети у понедељак. Кина и Србија су у Пекингу потписале билатералну >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << обавезу о међусобном признавању овлашћења помораца.
Дан уочи отварања форума, Горан Весић се у Пекингу састао са кинеским министром саобраћаја Лијем Сјаопенгом. Након састанка потписана је билатерална обавеза обе земље о међусобном признавању овлашћења помораца.

"То значи да ће наши поморци убудуће моћи са нашим дипломама и нашим овлашћењима да раде на територији НР Kине, односно на бродовима који плове под заставама Kине, што се наравно односи и на кинеске поморце који могу да раде на нашим бродовима", рекао је Весић.
Весић је навео да је искористио прилику да се захвали Влади НР Kине на подршци коју дају народу Републике Србије у борби за опстанак Kосова и Метохије у оквиру Републике Србије.
"Договорили смо једну веома важну ствар за моје министарство, а то је, да ми у оквиру министарства имамо сарадњу са универзитетима Републике Србије и ми смо министарство које има праксу за студенте и омогућава да поједини студенти добију стипендију у нашим предузећима. Договор је да сада кинеске компаније које раде у Србији обезбеде за студенте из Србије преко Министарства грађевинарства, саобраћај и инфраструктуре могућност да проводе стручну праксу на пројектима који се раде у Kини", навео је Весић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.