Izvor: RTS, 22.Sep.2023, 12:50

Аџић: Осумњичени за копање тунела повезани са једном особом из Вишег суда

Министар унутрашњих послова Црне Горе Филип Аџић рекао је да су решили случај у делу "копања тунела", и додао да имају идентификована лица која су се бавила копањем тунела и да већина тих лица долази из Србије. Аџић је истакао и да постоји одређена повезаност ове >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << криминалне организације са једним лицем из Вишег суда, а да су повезани и са једном од најмоћнијих криминалних група у Црној Гори.
Филип Аџић је на конференцији за медије рекао да су особе осумњичене за копање тунела, који је откривен у Вишем суду у Подгорици 11. септембра, имале помагаче из Црне Горе.
"Осим шест лица против којих су поднешене кривичне пријаве, имамо још пет лица која су укључена у овај случај", рекао је Аџић.
Додао је да се осумњичени терете за више кривичних дела.
Аџић је навео да је у процесу хапшења веома важна међународна сарадња, будући да су особе које се сумњиче за копање тунела држављани Србије и објавио је и имена осумњичених.
Реч је о М. М. (1970), Ј. Д. (1993), М. В. (1991) и В. Е. (1991), а кривична пријава је поднета и против две непознате особе.
Руководилац Основног државног тужилаштва Душко Милановић навео је да је тужилаштво промптно реаговало.
"Ми смо промптно реаговали, одмах по сазнању је дежурни тужилац изашао на лице мјеста и руководио увиђајем. Том приликом прикупили смо бројне трагове који су предмет вјештачења. Успјели смо да дођемо до значајних доказа која доводе до основа сумње да су ова лица извршила КД криминално удруживање, тешка крађа", рекао је Милановић.
Провала у судски депо је примећена 11. септембра, након тога откривено је и да је прокопан тунел од стана у Његошевој улици до депоа Вишег суда.
Комби који су користили осумњичени полиција је пронашла 13. септембра. Откривен је и стан у подгоричком насељу Забјело, гдје су осумњичени, наводно боравили.
Истрагу води подгоричко Основно државно тужилаштво, а до сада осумњичено је најмање девет особа, међу којима је и једна жена.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.