Izvor: RTS, 08.Sep.2023, 18:05

Од рајске плаже до апокалиптичне сцене на одмору, српски туриста из Краљева о поплави на Пилиону

Била је катаклизма. Бујице воде текле су улицама. Осећали смо збуњено, у страху и заробљено, описује за РТС Зоран Петровић, српски туриста из Краљева који је са породицом током олујног времена био у месту Афисос на полуострву Пилион.  
Почела је >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << организација евакуације српских туриста из места Платањас ка Волосу, пошто су остали блокирани због великог невремена и поплава у Грчкој, потврђено је РТС-у у Министарству туризма и омладине. 

Зоран Петровић из Краљева испричао је за РТС, после катастрофалног невремена, да је у ноћи између понедељка и уторка почела јака грмљавина, да би ујутру чули буку због бујице на путевима. 
"Током целог уторка гледали смо бујицу која иде путем. Били смо збуњени и у страху, јер је било и дете са нама. Вода је нон-стоп долазила и попуњавала двориште. Наш апартман је био на спрату и били смо донекле безбедни", прича Петровић.
"Имали смо осећај да смо заробљени" Према његовим речима, када је бујица стала и вода се повукла, пут је остао пун камења, балвана, муља и песка. "Била је катаклизма, нешто неописиво, што досад нисамо доживели. Имали смо струје и воде. Туристи нису добро прошли, јер су им аутомобили остали под муљем и блатом – неупотребљиви су“, наводи Петровић.
Истиче и да их нико од надлежних није контактирао, те нису знали шта да раде, нити да ли су путеви проходни. "Имали смо осећај да смо заробљени. Једино чему смо могли да се надамо је да ћемо моћи да 'поправимо' пут до обале, да буде проходан. Успели смо да то и урадимо", наводи Петровић. 
Петровић каже да се "рајска плажа претворила у апокалиптичну", али да се нада се да ће успети са породицом безбедно да дође у Србију.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.