Izvor: RTS, 02.Sep.2023, 11:09

Отворено међународно путничко пристаниште у Земуну

У Земуну је отворено међународно путничко пристаниште. Отварању је присуствовао и министар грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић који је оценио да ће се отварањем пристаништа бродови вратити у Земун.
Весић је нагласио да је последњи >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << путнички брод пристао у Земун средином 19. века, а са смо изградњом овог пристаништа коначно смо, како је рекао, вратили бродове и пристаниште у Земун. 

Подсетио је да је ово пристаниште једно од девет пристаништа у Србији.
"Имамо два пристаништа на Сави и седам на Дунаву. Ово је наше друго пристаниште у Београду, али и прво београдско пристаниште не Дунаву којим ћемо омогућити да више бродова долази у Београд и нашу земљу", рекао је Весић.
Отварању пристаништа су, уз Весића, присуствовали председник Градске општине Земун Гаврило Kовачевић и директор Агенције за управљање лукама Вук Перовић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.