Izvor: RTS, 02.Sep.2023, 09:32

Млади рукометаши Бурундија који су нестали у Хрватској пронађени у Белгији

Двојица младих рукометаша Бурундија који су у августу током Светског кадетског првенства нестали у Хрватској затражили су азил у Белгији, а претпоставља се да су још осморица држављана Бурундија који су затражили азил у тој држави млади рукометаши, саопштила >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је хрватска полиција.
Десеторица држављана Бурундија су нестала 9. августа у Ријеци, током Светског кадетског првенства у рукомету на којем су се такмичили.
Како је тада речено, они су се удаљили из студентског центра у Ријеци и нису одговарали на позиве, након чега је пријављен њихов нестанак.
Управа хрватске полиције је саопштила да је од белгијске службе за миграције добила обавештење да је десет малолетних држављана Бурундија, без пратње, затражило азил у Белгији.
Како се наводи, засад је утврђено да су двојица малолетника чланови кадетске репрезентације Бурундија.
"Настављамо интензивну сурадњу с миграцијском службом Белгије у циљу утврђивања идентитета и осталих држављана Бурундија из те групе, с обзиром на то да је видљива подударност те постоји велика могућност да су и осталих осам држављана Бурундија управо они играчи који су самовољно незаконито напустили РХ, а како би секундарно мигрирајући у Белгији поднијели захтјев за азил", речено је у саопштењу Управе хрватске полиције.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.