Izvor: RTS, 01.Sep.2023, 18:37

Петковић: Срби оптужени у случају "Брезовица" пуштени из притвора

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић саопштио је да су шесторица Срба, оптужени у случају "Брезовица", пуштени на слободу, након што су платили кауцију.
Свих шесторо наших сународника из Штрпца управо је пуштено из притвора, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << написао је Петар Петковић на Твитеру.
"Братислав Николић, Саша Милосављевић, Димитрије Раћичевић, Драгомир Милосављевић, Саша Спасић и Јадран Костић провели су без икаквог основа годину и девет месеци у Куртијевом казамату", навео је Петковић.
Истиче да су они страдали и били одвојени од својих породица само зато што су Срби.
"Држава Србија ће наставити да буде уз њих и све наше неправедно ухапшене сународнике", поручио је Петковић.
Према писању приштинске Кохе, оптужени Срби су платили укупно 190.000 евра за кауцију.
У децембру прошле године подигнута је оптужница против укупно 12 особа због наводних злоупотреба приликом изградње објеката на Брезовици.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.