Izvor: RTS, 29.Avg.2023, 15:32

Владимиру Божовићу дозвољен улазак у Црну Гору, забрана избрисана из система

Бившем амбасадору Србије у Црној Гори Владимиру Божовићу укинута је забрана уласка у ту земљу. Божовић је потврдио да је ушао у Црну Гору и рекао да се налази у Никшићу код родитеља.
Владимир Божовић је потврдио за РТЦГ да му је дозвољено да уђе >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у Црну Гору и да се налази у Никшићу код својих родитеља.
Бивши амбасадор Србије у Подгорици је рекао да су га премијер Црне Горе Дритан Абазовић и вршилац дужности директора Управе полиције Никола Терзић синоћ обавестили да је забрана избрисана из полицијског система.
Божовић је у суботу враћен са граничног прелаза Ранче и речено му је да му улазак у Црну Гору није дозвољен.
Како је тада објашњено, Божовићу улазак у Црну Гору није дозвољен пошто забрана није избрисана из апликације граничних служби.
Управни суд је у јуну поништио решење Министарства унутрашњих послова (МУП) којим је Божовићу забрањен улазак у Црну Гору.
МУП Црне Горе је затим донео одлуку као и Управни суд, након чега је Управа полиције требало да уклони бившег амбасадора са листе забрана.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.