Izvor: RTS, 29.Avg.2023, 10:44

Вучић: Очекујем много притисака и претњи око КиМ, не мешамо се у унутрашња питања Црне Горе

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да месеци пред нама неће бити лаки и да очекује много притисака и претњи и спровођења тих претњи у дело на Косову и Метохији. Поштујемо Црну Гору, ценимо је и сачекаћемо да видимо како ствари иду, па ћемо коментарисати, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << рекао је Вучић.
"Чини ми се да месеци пред нама неће бити лаки и очекујем много притисака и претњи и спровођења тих претњи у дело на КиМ од стране оних који су недовољно одговорни и не разумеју да мир није само интерес Срба, већ и Албанаца", рекао је председник Вучић током обиласка завршних радова на комплетној реконструкцији моста преко реке Млаве у Петровцу на Млави, који је део регионалног пута.
Али, када видите колико других проблема у свету има, добро је када можете да градите и радите и осигурате какву-такву будућност нашој деци, навео је Вучић.
"Сачекаћемо да се формира црногорска влада, па ћемо коментарисати" Председник Вучић је изјавио да ће сачекати прво да се формира црногорска влада и како се ствари одвијају, па ће тек онда коментарисати.
Он је на питање новинара какву поруку шаље то што у новој влади Црне Горе неће бити представника Срба, а биће представници странке Мила Ђукановића, рекао да не жели да се меша у унутрашња питања Црне Горе.
"Бавићемо се питањем нашег народа и политичким деловањем, али прво да се формира влада. Ми поштујемо Црну Гору, ценимо је и сачекаћемо да видимо како ствари иду, па ћемо коментарисати", рекао је Вучић.
"Руски амбасадор је био мој гост, а не ја његов" Председник Србије рекао је, коментаришући наводе појединих медија да је био на рапорту код амбасадора Русије, да је Александар Боцан-Харченко био његов гост, а не обрнуто. Вучић каже да руског амбасадора Александра Боцан-Харченка познаје годинама.
"Имамо изузетно коректан однос. Било би претенциозно да кажем да смо пријатељи, али вероватно не бих погрешио ни када бих то рекао", објаснио је Вучић. Истакао је да, када му неко напише да је ишао на рапорт код руског амбасадора, то наводи на два закључка.
"Први, да тај неко полази од себе, јер тај неко сам иде код амбасадора. Други, он је био мој гост, а не ја његов. Оно што је важније јесте да видите како ти људи и њихови медији немају никакву политику. Зашто сам то рекао? То су људи који се залажу за санкције Русији и који се залажу да водимо непријатељску политику према Русији", навео је председник Србије.
Како је оценио, када би се тим људима указала прилика да зараде неки политички поен радећи чак и супротно од тога, урадили би то не часећи часа.
"Ако траже ванредне изборе у Београду – добиће их брже него што мисле" Вучић је поручио свима који траже да се што пре распишу ванредни избори у Београду да ће их имати и брже него што мисле, али да ће их опет изгубити јер, како каже, народ не могу преварити.
"Изгубиће са убедљивијом разликом него што је то било прошли пут", рекао је Вучић, одговарајући на питање новинара о захтевима опозиције у вези са одржавањем ванредних избора у Београду. Вучић је рекао да причу о расписивању избора у Београду слуша већ данима.
"Пре 15 дана су ми претили да ће Србија стати кад Вучић распише изборе. Они мисле да кад они стоје, да и сви остали стоје и да нико ништа не ради у овој земљи. Кажу, ако будете имали идеју да распишете зборе, имаћете народ на улицама. Јуче су променили мишљење и кажу да хоће изборе по сваку цену. Нико их не пита како је могуће променити мишљење тако у 15 дана", навео је Вучић.
"Не градим споменике себи, већ народу" Вучић је рекао да градњом по Србији не гради "споменике себи" већ народу и да је управо мост у Петровцу на Млави потребан народу.
"Што се тиче приче да градим споменике себи, све што сам урадио је споменик за народ. Не користим ја овај мост. Можда ћу проћи једанпут или двапут. Ово је нешто што је потребно народу. На стадион у Лесковцу отићи ћу можда једном или двапут, али је тај стадион потребан народу", истакао је Вучић.
Председник Србије поставио је питање зашто они који га критикују нису дизали споменике било коме и било чему, и додао да су њима споменици били закатанчене фабрике и отпуштени радници.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.