Izvor: RTS, 28.Avg.2023, 16:18

Настављено суђење криминалној групи, Беливук постављао питања супрузи убијеног Величковића

У наставку суђења организованој криминалној групи, оптужени вођа Вељко Беливук постављао је у Специјалном суду у Београду питањa супрузи убијеног Горана Величковића. Сведочио је и отац убијеног Лазара Вукићевића.
Величковићева супруга Ј. В. је >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << одговарајући на Беливукова питања рекла да није имала сазнања да је он планирао Беливукову ликвидацију.
Беливук је сведока испитивао о стању на Партизановој трибини, односно односима међу навијачима.
Пошто је Ј. В. рекла да је њен супруг једном био претучен и да су му упућиване претње, а да је она изразила сумњу да иза тога стоји Беливукова група, Беливук је рекао да је он у том периоду био у притвору са Марком Миљковићем и да није могуће да је учествовао у томе.
Ј. В. је рекла да није знала да се њен супруг налази са Бојаном Хрватином како би купио пиштољ, на шта је Беливук сведоку предочио Хрватинов исказ, у којем каже да је Величковићева супруга знала да се налази са њим због пиштоља.
Сведочио и отац убијеног Лазара Вукићевића На суђењу Вељку Беливуку и Марку Миљковићу сведочио је и отац убијеног Лазара Вукићевића, М. В., који је испричао да су припадници криминалне групе и раније претили његовом сину да ће га убити, као и једну девојку и чланове његове породице.
М. В. је као могућ мотив убиства његовог сина навео љубомору, јер је Миљковићева супруга била прва Лазарова љубав. Напоменуо је да је она имала истетовирано његово име и срце на руци.
Причајући о Миљковићевој супрузи, сведок је рекао да ју је срео у затвору када је отишао да посети сина, где је он служио казну затвора због пуцњаве у једној дискотеци.
Тада му је, како је испричао, Миљковићева жена показала слику старијег сина и рекла "ово је мој Лаки, омашила сам за шест дана" алудирајући, како је рекао сведок, да је дете рођено шест дана пре или после Вукићевићевог рођендана.
Вукићевић је, како је навео његов отац, имао фирме по иностранству и бавио се легалним пословима, и говорио је више језика.
Након сведочења, Миљковић је почео да испитује сведока на шта је М. В. рекао да је Миљковић убио и свог рођака Зорана Миљковића. То му је, како тврди, рекао Мирко Којић, један од Миљковићевих кумова.
Један од окривљених-сарадника је испричао да је Миљковић убио Којића, који је раније био оптужен заједно са Беливуком и Миљковићем за убиство Властимира Милошевића, за које су сви правоснажно ослобођени.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.