Izvor: RTS, 27.Avg.2023, 14:16

Рама: Нисам увређен што ме Мицотакис није позвао на неформалну вечеру, и даље је мој пријатељ

Албански премијер Еди Рама изјавио је да је за њега грчки премијер Кирјакос Мицотакис и даље пријатељ кога воли и поштује, иако га није позвао на неформалну вечеру са лидерима Западног Балкана.
Председник албанске владе Еди Рама изјавио је да >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << није лично схватио и да није увређен због тога што га грчки премијер Кирјакос Мицотакис није позвао у Атину на неформалну вечеру са лидерима Западног Балкана.

Еди Рама је, у интервјуу за Катимерини, рекао да, међутим, он не би урадио нешто слично, оцењујући да је састанак у Атини, одржан прошлог понедељка, заиста значајан, као и иницијатива коју је покренуо Мицотакис.
"Дакле, за мене је Кирјакос био пријатељ, он је и даље пријатељ кога волим и поштујем", истакао је Рама.
Случај градоначелника Химаре, припадника грчке мањине Случај изабраног градоначелника албанског града Химаре Фредија Белерија, који припада грчкој мањини, а који се налази у затвору под оптужбом за куповину гласова на изборима 14. маја 2023. године, вероватно је означио једну од најнижих тачака односа између Албаније и Грчке у последњој деценији, пренео је Албанијан пост.
Оптужбе за незаконито притварање учестале су последњих дана.
Рама је рекао да је током предизборне кампање био оштар према Белерију јер је дао, како је навео, неке веома неприхватљиве изјаве, као што је најава да ће унапредити процес хеленизације Химаре.
"Знате, то није нешто што се говори у Европи", навео је Рама.
Рама је подсетио и да је Белери рекао да је ту да ослободи Химару, наводећи да не зна од кога је требало да је ослободи.
Албански премијер је рекао да је сазнао за хапшење Белерија када је полиција била у акцији, и да је на његово питање начелник полиције рекао да је тужилац издао налог за хапшење који је заснован на јаким доказима о куповини гласова.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.