Izvor: RTS, 21.Avg.2023, 23:34

Спутњик: На противљење Вучића избачена одредба о позиву на увођење санкција Русији

На противљење председника Србије Александра Вучића на неформалној вечери за лидере Западног Балкана у Атини у завршној Декларацији није усвојена одредба о позиву на увођење санкција Русији, преноси Спутњик.
У завршној Декларацији је требало >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << да се лидери усагласе о позиву на увођење санкција против Русије, пише Спутњик.

Вучић је, уочи вечере, указао да од свих земаља чији су представници позвани на вечеру једино Србија није увела санкције Русији. Најавио је и да ће се сутра састати са украјинским председником Володимиром Зеленским.
Неформалној вечери коју је организовао грчки премијер Киријакос Мицотакис, поред Вучића, присуствовали су председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен, председник Европског савета Шарл Мишел.
На вечери су били и председник Црне Горе Јаков Милатовић, премијер Северне Македоније Димитар Ковачевски, премијер Хрватске Андреј Пленковић, румунски и бугарски премијери Марсел Чолаку и Томислав Дончев.
Присуствовала је и председница Министарског савета Босне и Херцеговине Борјана Кришто, премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти и украјински председник Володимир Зеленски.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.