Izvor: RTS, 21.Avg.2023, 17:41

Вучић: Са Зеленским у четири ока у Атини, верујем да ћемо имати добар састанак

Председник Александар Вучић рекао је у Атини да се Србија бори за европску будућност, али да не одустаје од својим националних интереса, што ће, истиче, у наредном периоду бити све теже.
Александар Вучић стигао је у Атину, где ће учествовати >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << на неформалној вечери коју грчки премијер Киријакос Мицотакис организује за лидере региона.

У обраћању новинарима, оценио је да је формат састанка у Атини чудан. Позвано је пет земаља са Западног Балкана, али је позвана и Приштина, иако Атина не признаје самопроглашену незавнисност Косова.
Позван је, додаје, и украјински председник Володимир Зеленски, са којим ће разговарати "у четири ока".
Биће интересантно на вечери, истакао је председник.
Поручио је да се Србија бори за европску будућност, али да не одустаје од својим националних интереса, што ће, истиче, у наредном периоду бити све теже.
Најавио је да ће разговарати са украјинским председником Володимиром Зеленским "у четири ока".
"Желим да вас обавестима да ћу сутра ујутру на захтев украјинског председника имати билатерални састанак са њим, тако да ћу сести и разговарати са Зеленским у четири ока о свему ономе што се у последње време догађало око КиМ, око признавања и непризнавања територијалног интегритета једних и других и свих других питања", рекао је Вучић.
Верује да ће имати добар и отворен разговор.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.