Izvor: RTS, 21.Avg.2023, 16:47

Пленковић из Атине о ухапшеним навијачима: Мицотакис јамчи за њихову безбедност

Хрватски премијер Андреј Пленковић је у Атини разговарао с грчким колегом Кирјакосом Мицотакисом о ухапшеним навијачима Динама и нередима у Грчкој. Грчки премијер је рекао да ће истрага трајти још неколико недеља, док је Пленковић затражио да прекршајно одговорни >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << буду враћени у Хрватску.
Андреј Пленковић је у Атини рекао да је позиција Загреба јасна, да осуђује хулиганизам и да је грчком премијеру изразио жаљење због губитка живота навијача АЕК-а.

"Грчки премијер рекао је да може јамчити сигурност притворених хрватских држављана у грчким притворима, тражили смо да они имају праведан процес, праведно суђење, треће, тражили смо да они који буду прекршајно одговорни да се они врате у Хрватску и четврто, рекли смо да је РХ спремна проводити мјере надзора и опреза уколико би неки наши држављани били упућени у нашу земљу док траје поступак у Грчкој", рекао је Пленковић у Атини, где ће учествовати на вечери за лидере региона у вили Максимус.
Навео је да грчка полиција и даље спроводи истрагу, да је видио нови снимак, да прати медије, али да не може да прејудицира ништа о кривцу.
"Премијер ми је рекао да истрага може трајати још неколико тједана, они очито провјеравају све, све снимке, разговарају с осумњиченицима и то све захтјева вријеме. Сама истрага би требала дакле трајати још неколико тједана. Понављам да смо премијеру изразили жаљење и сућут због смрти грчког држављанина", рекао је хрватски премијер.
Да подсетимо, родитељи ухапшених навијача тражили су пре недељу дана од премијера да искористи свој политички утицај и обезбеди им праведно суђење.
Породица убијеног младића тврди да га није убио навијач АЕК-а Грчки медији су објавили снимак с надзорних камера који наводно показује тренутак у којем је убоден 29-годишњи навијач АЕК-а и који је наводно доказ грчкој полицији у случају убиства.

Портал Newsit наводи да ће у наставку истраге, уз Бед блу бојсе и навијаче Панатинаикоса, бити испитани и навијачи АЕК-а који су учествовали у сукобу.
Породица убијеног младића наводи да, упркос наводима у појединим медијима, он није страдао од руке навијача АЕК-а.
“Због тајности испитивања не можемо улазити у детаље, упозоравамо вас да постоје чврсти докази против ове последње верзије", наводи се у изјави адвоката породице убијеног навијача.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.