Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Avg.2023, 07:26

Додик: Упознаћу Орбана са начином на који Немци делују у БиХ

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је јуче да ће на данашњем састанку упознати премијера Мађарске Виктора Орбана са актуелном политичком ситуацијом и „начином на који Немци делују у БиХ“. Фото: Танјуг/Зоран Жестић Говорећи о високом представникуу у БиХ Кристијану >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Шмиту, Додик је поновио да он није именован уу Савету безбедности и оценио да га, како је рекао, муслимани прихватају као неког ко би требало да буде „уже за затезање око врата Србима”.
„Креирали су такво стање, верујући да могу да реше ситуацију на тај начин, да не смете ружно да погледате Шмита или помислите и искажете нешто противно његовим ставовима, јер ако то урадите идете у затвор најмање шест месеци до пет година“, истакао је Додик на платформи X (Твитер).
Додик је рекао да је позција Републике Српске исправна и да се из Српске може чути искључиво истина, а истина је да БиХ нема виског представника јер није именован у складу са потребним процедурама. „Ако нема виског представника, нема ни ОХР-а и ово што сада гледамо је потпуна спекулација, измишљено и наметнуто“, истакао је председник Српске.
Додик је рекао да Орбана интересује ситуација у БиХ јер „сматра да смо добри суседи и да треба да бринемо једни о другима“.
„Орбан то не чини на селективној основи, али су га у Сарајеву бошњачки елементи дискфаликовали“, нагласио је Додик.
Он је рекао да ће с мађарским премијером разговарати о питањима која су покренули у Бањалуци.
„Наставићемо да разговарамо о свим оним питањима која смо “начели” у Бањалуци, проводили, ових дана договарали различите сегменете у областима енергетике, дрвне индустрије, наменске индустрије и многим другим важним областима“, рекао је Додик и додао да ће бити речи и о наставку програма подршке мађарске Владе пољпривредницима у Српској.
Додик је истакао да је Орбан лидер који води препознатљиву политику на нивоу ЕУ којом жели да сачува карактер и предзнак традиционалних вредности мађарког народа и да сачува своју државу. „Кроз ту призму он увек „провлачи“ све политике. Ако је нешто дугорочно у сукобу са интересима мађарске државе, он није спреман да у томе учествује. Орбан се залаже за вредности које одударају од званичних политика Брисела, везано за права мањина и у том погледу ми делимо те ставове“, истакао је Додик.
Додик, председник Србије Александар Вучић и српски члан Председништва БиХ Жељка Цвијановић присуствовали су данас у Сентандреји вечерњем богослужењу у Преображенској цркви, поводом обележавања крсне славе те цркве.
Они у Мађарској бораве поводом Дана државности те земље и отварања Светског првенства у атлетици у Будимпешти.
Lavrov: Za sada bez izgleda za pregovore Rusije i Zapada o Ukrajini

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Додик: Упознаћу Орбана са начином на који Немци делују у БиХ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.