Izvor: RTS, 18.Avg.2023, 06:09

Поново пацови код Храма Светог Саве, Чистоћа и Зеленило на заједничком задатку

Екипе Градске чистоће поново су ванредно изашле на терен због пријава да су се пацови појавили у парку код Храма Светог Саве у Београду.
Пацови су се поново појавили и слободно шетају и у парку код Храма Светог Саве, потврђују снимци на друштвеним >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << мрежама.

"Пронашли смо јако велики број активних рупа у које треба да убацимо препарат. Ту се налази већ једна локација где имамо активне рупе које ћемо попунити са овим препаратом и да поставимо обавештење", каже оперативни техничар послова дератизације ЈКП "Градска чистоћа" Марко Милутиновић.
Карађорђев парк и простор око Храма редовно контролишу екипе Градске чистоће. Прате бројност глодара и где су им легла.
Милица Рајковић, руководилац Службе лабораторијских испитивања ЈКП "Градска чистоћа, истиче да су им неке рупе неприступачне. Додаје да су им потребне колеге из Градског зеленила како би Чистоћи омогућили приступ како би се примениле мере за сузбијање глодара на тој територији.
Пацова има на депонијама, у напуштеним објектима, мада могу да се појаве било где, воле топлоту и мрак.
Рајковићева указује на то да пацовима одговара топло и мокро, што је и случај на простору код Храма. Додаје да се веровато се настањују због фонтане и бетона.
Такође претпоставља да испод пролази и топловод што је погодно место за разможавање глодара.
Препарат који се користи за сузбијање глодара је потпуно безопасан за људе и кућне љубимце. За сваки случај, рупе у које се ставља, покривају се камењем и затрпавају, а поставља се и обавештење о дератизацији.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.