Izvor: RTS, 16.Avg.2023, 11:47

Уништена четири дрона изнад Крима и Калушке области; Кијев: У руским нападима оштећени силоси за жито у Измаилу

Рат у Украјини – 539. дан. У руским ваздушним ударима дроновима на југ Украјине извршеним током ноћи оштећени су силоси за жито и складишта у Измаилу, једној од речних лука на Дунаву која је кључна за извоз жита, саопштио је Кијев. Тврди и да су украјинске снаге повратиле >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << контролу над селом Урожајне у Доњецкој области. Москва је, са друге стране, саопштила да су уништена четири дрона изнад Крима и Калушке области. Први теретни брод напустио Одесу користећи нови привремени коридор.
Кијев тврди да је украјинска ПВО ооборила 16 од 28 руских крстарећих ракета у нападу на Волинску и Лавовску област.

Министарство одбране Русије је саопштило да су ракете погодиле кључне војне индустријске објекте у Украјини, наневши им "значајну штету".
У обраћању учесницима конференције о међународној безбедности, која се одржава у Москви, Владимир Путин оценио је да западне земље покушавају да додатно распламсају сукоб у Украјини, шаљући оружје, опрему, војне саветнике и плаћенике.
Министар одбране Сергеј Шојгу на скупу је навео да прелиминарни резултати борбених дејстава показују да су војни ресурси Украјине скоро исцрпљени.
Са друге стране, Кијев најављује градњу утврђења и војну инфраструктуру у североисточним регионима који се граниче са Русијом и Белорусијом, вредну 35 милиона долара.
Володимир Зеленски посетио је регион Запорожја и састао се са трупама укљученим у контраофанзиву на југу земље .
Министар одбране Шведске Пал Јонсон најавио је да та земља припрема нови пакет војне помоћи Украјини у вредности од 314 милиона долара.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.