Izvor: RTS, 11.Avg.2023, 12:22

Расписан конкурс за избор новог генералног директора ЕПС-а

Акционарско друштво Електропривреда Србије расписало је конкурс за избор новог генералног директора. Како је објављено у огласу, конкурс је отворен до 15. септембра.
Наведено је да је за оглашену позицију пожељно поседовање релевантне магистарске >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << дипломе или најмање релевантне дипломе основних студија. Неопходно је да кандидат течно говори енглески језик и да поседује висок ниво интегритета, изузетне комуникацијске вештине и агилност, као и организационе способности и способности управљања људским ресурсима.
Кандидат мора бити успешан руководилац који поседује највиши ниво менаџерских вештина, а мора имати и искуство у вези са енергетским сектором, као и искуство у корпоративним реформама и програмима трансформације. Потребно је и да има најмање 10 година искуства на руководећим позицијама.
У огласу пише и да личност и искуство новог генералног директора морају изазвати поверење унутар и ван компаније. Додаје се и да ће генерални директор у најближој сарадњи са Надзорним одбором, преузети водећу улогу у обликовању стратешког правца, комерцијалног успеха и будућег раста ЕПС-а.
Такође се наводи и да ће генерални директор ЕПС-а имати задатак да обезбеди лидерство, надзор и подршку за покретање трансформације и имплементацију стратегије компаније.
Неговање културе сталног побољшања и напора за управљање променама биће од кључног значаја са циљем прихватања трансформационихиницијатива и њиховог извршења, пише у огласу.
Наводи се и да ће кандидатима који буду ушли у ужи круг бити неопходан чист досије полицијских и пореских власти, као и других релевантних институција.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.