Izvor: RTS, 03.Avg.2023, 22:53

Трамп се пред судом изјаснио да није крив

Бивши председник САД Доналд Трамп изјаснио се пред судом да није крив по оптужници која га терети за покушаје поништавања резултата председничких избора у САД, одржаних 2020. године. Саслушање је заказано за 28. август.
Доналд Трамп је, након што је >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << напустио свој клуб у Бедминстеру у Њу Џерсију, приватним авионом упутио у Вашингтон, где је слетео на аеродром "Роналд Реган", одакле је стигао данас у федерални суд.

Он је до сада негирао све оптужбе, а пре поласка је на својој друштвеној мрежи Truth поново написао да је случај политички мотивисан и изнео тврдње да су избори 2020. били непоштени, пренели су амерички медији.
Пред судом се данас изјаснио да није крив по оптужници која га терети за покушаје поништавања резултата председничких избора у САД, одржаних 2020. године.
Бивши председник САД изјавио је, након завршетка саслушања, да су оптужбе против њега "прогон политичког противника".
''Ако не можете да их судски процесуирате, прогоните их'', рекао је Трамп обраћајући се медијима на аеродрому у Вашингтону.
Oценио je да је "ово веома тужан дан за Америку". ''Такође је било веома тужно возити се Вашингтоном и видети прљавштину и пропадање. Ово није место које сам напустио'', рекао је Трамп.
Претходно је изјавио да у Вашингтон одлази да га ухапсе јер је, како је навео, "довео у питање корумпиране, намештене и покрадене изборе".
"Велика ми је част зато што ће ме ухапсити због вас. Учинимо Америку опет великом!", навео је Трамп.
Он је додао да му треба "још једна оптужница" да би осигурао изборе.
Специјални тужилац Џек Смит подигао је у уторак нову оптужницу против Трампа, која се састоји из четири тачке у којима се бивши председник оптужује за превару САД, заверу ради ометања службеног поступка (преноса власти), ометање и покушај ометања службеног поступка, као и за кршење права загарантованих законима и Уставом САД.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.