Izvor: RTS, 03.Avg.2023, 13:36

Вучић, Додик и патријарх у манастиру Осовица о најважнијим националним питањима

Председници Србије и Републике Српске, Александар Вучић и Милорад Додик и патријарх српски Порфирије, разговарали су у манастиру Осовица у општини Србац у Републици Српској о најважнијим националиним питањима.
Разговор се одвијао без присуства >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << медија, а трајао је до поласка у Србац, где је за 17 часова најављен обилазак новоизграђеног вртића.
Према ранијим најавама, на састанку је било речи о ситуацији на КиМ и о очекивањима великих сила у наставку дијалога Београда и Приштине.
Планирано је да једна од тема буду и снажни притисци на комплетно руководство Републике Српске које  је стављено на "црну листу" САД, као и покушаји појединих западних држава и бошњачких политичких кругова да се Бањалука оптужи за разградњу Дејтонског споразума.
Вучић: Манастир Осовица симбол заједништва, вере, наде и снаге Председник Србије Александар Вучић потврдио је на Инстаграму да је посету Републици Српској почео обиласком манастира Осовица, у друштву председника РС Милорада Додика и патријарха Порфирија.
"Задужбина краља Драгутина Немањића и сведок наше претешке судбине и историје на овим просторима, овај манастир је центар окупљања верног народа и очувања нашег идентитета кроз векове", објавио је Вучић.
Уз ову објаву, председник је објавио и снимак. "Као симбол заједништва, вере, наде и снаге, уједно је и најбоље место на којем ћемо почети разговоре о веома важним темама за Србију, Српску и све Србе", поручио је Вучић.
"Увек мудре и благе речи патријарха Порфирија уједињују, окупљају и духовно окрепљују" Председник Вучић je након састанка захвалио патријарху српском Порфирију на стрпљењу и разумевању које је показао у манастиру Осовица.
Вучић је на Инстаграму истакао да увек мудре и благе речи патријарха Порфирија уједињују, окупљају и духовно окрепљују све оне који се боре са свакодневним изазовима и тешким искушењима пред која је поново стављен српски народ.
"Зато смо благодарни за сваку реч и бескрајно стрпљење и разумевање које нам је показао и при овом сусрету и у разговору о нимало лаким питањима, а наше свештенство ће наставити да се моли за саборност српског народа где год живео. Хвала Вам, Ваша светости", написао је Вучић.
Председник Србије је данас почео дводневну посету Републици Српској, током које ће сутра у Приједору присуствовати обележавању 28. годишњице погрома Срба у акцији "Олуја", коју су извеле јединице хрватске војске.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.