Izvor: RTS, 02.Avg.2023, 16:10

Параћинци прикупили новац за омиљеног продавца кокица коме је олуја однела киоск

Олуја која је недавно погодила Параћин оборила је и оштетила киоск за продају кокица и грицкалица деда Шабана у центру града. Параћинци су се одмах организовали да помогну власнику, који је иначе омиљен међу суграђанима. Прича о изузетној хуманости на крају добила >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је неочекивани обрт.
Горанац Мумин Јакупи или у Параћину познатији као деда Шабан деценијама већ продаје кокице и грицкалице у главној улици, а зими пече кестење.

Генерације Параћинаца одрастале су уз семенке и кикирики деда Шабана. Продавао је, али још чешће поклањао нарочито деци. Олуја му је недавно потпуно уништила киоск. Сва стакла су разбијена
Параћинци су се на друштвеним мрежама веома брзо организовали да помогну деда Шабану. За неколико дана прикупљено је више од стотину хиљада динара, иако се времешни Горанац бунио тврдећи да му помоћ није неопходна. Одазвали су се многи, јер је кажу реч о добром човеку и да то свакако заслужује.
Деда Шабан на крају је ипак прихватио новчану помоћ, али са једним посебним разлогом. Додао је и својих десет хиљада и комплетну суму од 112 хиљада динара уплатио је за наставак лечења, тачније за операцију шеснаестогодишњег дечака Александра Петровића из Клачевице код Параћина.
Киоск ће, каже, сам поправити.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.