Izvor: RTS, 30.Jul.2023, 07:04

Гужве на граничним прелазима, колона возила на Хоргошу

Последњег викенда у јулу велике су гужве на путевима и граничним прелазима. Километарска колона испред граничног прелаза Хоргош, где се овог викенда очекује 150.000 путника. На прелазу Градина се за излаз из земље чека око сат времена.
На Хоргошу >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << се од јутрос на улазу у земљу чека до 60 минута. Путници претходно морају да сачекају око два сата да би изашли из Мађарске у правцу Србије.

Отворено је шест трака за путничка возила, док аутобуси чекају у посебној траци.
На излазу из наше земље чека се око пола сата.
Само на Хоргошу овог викенда се очекује 150.000 путника, а јутрос су на граници Србије и Мађарске најрастерећенији били прелази Бајмок и Бачки Брег.
На Батровцима је од поднева све краће задржавање возила. За разлику од јутарњих сати, када се на улаз у Србију чекало до сат времена, око 13 часова се чекало 20 минута. Међузона није попуњена. На изласку из земље нема дужег задржавања возила.
Притисак путничих возила је и на прелазу Прешево, где су задржавања од пола сата до сат времена на улазу у Северну Македонију, док се на улаз у Србију чека до пола сата.
На Градини се овог јутра чека сат времена за излаз из земље, док је на улазу у Србију задржавање око 20 минута.
И на прелазима са Црном Гором је појачан интензитет саобраћаја, а на Гостуну се и на излаз из земље и на улазак чека око пола сата.
На Котроману, ка БиХ, задржавање је око 20 минута у оба смера.
Појачан саобраћај на свим путевима Због сезоне годишњих одмора и смене туриста, у току данашњег дана очекује се повећан интензитет саобраћаја на свим путним правцима у Републици Србији, саопштили су “Путеви Србије.
На све учеснике у саобраћају апелују да на пут крећу одморни, у јутарњим часовима када су температуре ваздуха угодније за вожњу.
Возачима се саветује да обрате пажњу на радове, прилагоде брзину кретања условима на путу и поштују ограничења брзине и постaвљену саобраћајну сигнализацију.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.