Izvor: RTS, 29.Jul.2023, 07:38

Километарске колоне и вишесатна чекања на граничним прелазима – наоружајте се стрпљењем

Последњи викенд у јулу ударни је летњи туристички викенд. Велике су гужве на путевима и граничним прелазима и тако ће бити највероватније до сутра увече.
Испред граничног прелаза Хоргош, на излазу из Србије, колона путничких возила дуга је >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << око два километра и потребно је око два сата да би се стигло до српских контролних терминала. Још толико је задржавање на уласку у Мађарску.

Око 60 минута путници чекају на улазним терминалима, али је претходно потребно два сата да би се напустила Мађарска.
У протекла 24 сата кроз гранични прелаз Хоргош прошло је чак 45.000 путника у 11.000 путничких возила и 137 аутобуса.
Вишесатна чекања су и на свим другим граничним прелазима са Мађарском. Тако да се грађанима не могу препоручити алтернативни правци.
Чекања су и на граничном прелазу Градина, где је колона на излазу из земље дуга преко 2,5 километара. Чека се око два сата на излазак из земље.
Нешто је боља ситуација на улазу у земљу, где је чекање око четрдесетак минута.
За последња 24 сата гранични прелаз Градина прешло је преко 50.000 путника, а очекује се да ће овај број бити надмашен већ до сутра ујутру.
Што се тиче Прешева, већа је гужва на излазу из земље где се чека у просеку 80 минута, отворено је осам трака, од тога две за аутобусе. Максимално су ангажовни службеници на граничном прелазу. Константан је прилив возила.
У току ноћи за 12 сати прелаз је прешло око 30.000 путника, од тога 22.000 путника је изашло из земље ка Грчкој и Северној Македонији.
Постоји још један алтернативни прелаз – Прохор Пчињски, где нама задржавања. Тај прелаз током викенда пређе око 2.000 путника.
На граничном прелазу Батровци, путничка возила на уласку у Србију чекају десетак минута. Још краће је задржавање на изласку из земље.
Очекује се да ће овакве гужве на граничним прелазима бити до недеље увече.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.