Izvor: RTS, 27.Jul.2023, 21:59

Протести против насиља одржани у Крушевцу и Ваљеву

Крушевљани су се четврти пут окупили на Тргу глумаца и кренули главном градском улицом у протестну шетњу под паролом "Србија против насиља". Протест је одржан и у Ваљеву, укупно седми у овом граду.
Разлози окупљања грађана Крушевца, како су истакли, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << остали су исти, а кажу да је то насиље у свим сферама живота са којим су суочени у институцијама, на послу и у јавним иступањима представника власти.

Насиље је, кажу, и то што их снимају на протестима који су мирни и на којима се боре за бољу Србију.
Протест "Србија против насиља", укупно седми у овом граду, одржан је и у Ваљеву. Окупљенима су се обратили студент Факултета политичких наука Лазар Симић и Златко Кокановић из удружења "Не дамо Јадар".
Симић је поздравио окупљене Ваљевце рекавши да су сви људи широм Србије који учествују на протестима слободни, неустрашиви и на правом путу.
У име неформалне групе "Студенти против насиља" која се, како је рекао, окупила на улицама од Суботице до Врања у заједничкој борби против насиља, пренео је поруку да ће студенти чувати једни другима леђа и борити се за правду и слободу, мир и безбедност свих подједнако, и за оне који не долазе на протесте и који их не подржавају.

Златко Кокановић се на протесту у Ваљеву успротивио усвајању Закона о конверзији земљишта, који се, како је истакао, припрема за домаће тајкуне, мафијаше, стране инвеститоре и људе који су блиски власти.
Упознао је Ваљевце да је удружење организовало акцију прикупљања потписа 84 опозициона посланика како би се упутио захтев за оцену уставности овог закона.
Кокановић је поручио Ваљевцима да по изласку закона у Службеном гласнику имају седам дана да се организују и, како је рекао, сачувају народ и државу.
Након обраћања говорника, по седми пут је организована и шетња ваљевским улицама.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.