Izvor: RTS, 27.Jul.2023, 15:59

Пресечен ланац кријумчарења марихуане, ухапшено седам особа

Пресечен је још један канал кријумчарења марихуане и ухапшено седам чланова организоване криминалне групе због постојања основа сумње да су извршили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Ухапшени су: М. Б. (1972), М. В. (1982), Д. Д. (1950), К. П. (1976), Ћ. М. (1979), Н. С. (1991) и Н. А. (1983), саопштио је МУП.

Против М. Б. и Д. Д. биће поднета кривична пријава и због кривичног дела недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.
Они се терете да су, од почетка ове године, на територији Републике Србије, производили и продавали марихуану.
Приликом претреса на две локације, у месту Петровчић у Сурчину и у Гроцкој, пронађене су две импровизоване лабораторије за производњу марихуане у вештачким условима и заплењено је око 2.400 стабљика ове биљке, два пиштоља, као и новац у различитим валутама.
У месту Петровчић полиција је пронашла у изнајмљеном хангару, лабораторију за производњу марихуане са око 1.184 стабљика просечне висине 110 центиметара, као и обране делове биљака, који су били припремљени за сушење и за даљу дистрибуцију, додаје се у саопштењу.
Претресом подрумских просторија изнајмљене куће у Гроцкој, пронађена је још једна лабораторија за производњу опојне дроге марихуане у вештачким условима са око 1.200 стабљика просечне висине 90 центиметара.
Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.
Акцију су извели припадници Министарства унутрашњих послова, УКП-СБПОК-а, у сарадњи са Јавним тужилаштвом за организовани криминал, закључује се у саопштењу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.