Izvor: RTS, 25.Jul.2023, 12:04

Председник Вучић примио акредитиве новоименованих амбасадора

Председник Србије Александар Вучић примио је акредитиве новоименованих амбасадора Палестине, Конга, Јапана, Кипра, Босне и Херцеговине, Уједињеног Краљевства и Анголе.
Председник Александар Вучић примио је акредитивна писма новоизабраног амбасадора >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Палестине Мухамеда ел Намура и пожелео му успешан боравак и мандат у Србији, саопштила је Служба за сарадњу с медијима Председника.

Током разговора, председник Вучић је констатовао да су односи између Србије и Палестине засловани на традиционалном пријатељству, уз обострани интерес за даљи развој сарадње у свим областима од заједничког интереса.
Саговорници су разговарали и о областима у којима је могуће ојачати сарадњу, попут туризма и спорта.
Вучић је захвалио Палестини на политичкој подршци суверенитету и територијалном интегритету Србије и привржености међународном праву и Повељи УН. Он је узвратио поздраве палестинском председнику Махмуду Абасу, које му је амбасадор ел Намур пренео.

Председник Србије примио је акредитивна писма новоименованог амбасадора Демократске Републике Конго Жозефа Калала Муламба.

Акредитивна писма, председник Вучић је примио и од новоименованог амбасадора Јапана Акире Имамуре.

Председник Александар Вучић примио је акредитивна писма и новоименованог амбасадора Републике Кипар, Андреаса Фотиуа.

Председник Александар Вучић примио је акредитивна писма и новоименованог амбасадора Босне и Херцеговине, Александра Врањеша.

Вучић је примио и акредитивна писма новоименованог амбасадора Велике Британије и Северне Ирске Едварда Фергусона.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.