Izvor: RTS, 24.Jul.2023, 07:34

Након Родоса, ватра се распламсава и на Крфу, евакуација мештана на Евији

Ватрогасци су се и протеклу ноћ борили са пламеном на Родосу, Крфу, Евији. На Родосу фронт се померио ка истоку и тренутно не угрожава насеља. Стотине ватрогасаца и добровољаца бори се са ватром. Пожар је јуче избио и на Крфу, са различитим жариштима на северу острва. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Поруком 112 мештани више насеља на Евији позвани су на евакуацију.
Из грчке ватрогасне службе саопштено је да су само у недељу избила 64 нова шумска пожара, као и да се припадници ватрогасних јединица боре са укупно 82 пожара.

Грчки ватрогасци и протекле ноћи борили су се са ватреном стихијом на Крфу, Родосу, Евији, у Каристосу. Мештанима на Евији поручено је да се евакуишу из кућа која се налазе на угроженим подручјима, преноси Катимерини.

Грчко министарство за климатске промене и цивилну заштиту саопштило је да је извршена "највећа евакуација икада због шумских пожара у Грчкој", а Портпаролка грчке полиције потврдила је да је до сада више од 30.000 људи евакуисано широм земље.
На Родосу фронт пожара помера ка истоку, према Малони и Масарију, али тренутно не угрожава насељена места. Стотине ватрогасаца и добровољаца се током ноћи борило са ватром.
Више од 30 туриста из Србије евакуисано је, иначе, из јужног дела Родоса, потврдио је јуче за РТС директор Националне асоцијације туристичких агенција Србије (ЈУТА) Александар Сеничић. Највећи део туриста из Србије се налази на северном делу острва које није угрожено пожарима.
На Крфу су припадници ватрогасне службе покушавали да зауставе ширење пожара који је избио јуче поподне у области Перитије, на северу Крфа, и креће се у правцу југоистока.

Како је саопштено из грчке обалске страже, спроведена је акција спасавања људи са плаже Нисаки на Крфу, у којој је учествовало шест бродова обалске страже, седам приватних пловила мањег капацитета, два приватна пловила великог капацитета и један тегљач.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.