Izvor: RTS, 23.Jul.2023, 11:56

Сеничић за РТС: Група туриста из Србије евакуисана са југа Родоса

Више од 30 туриста из Србије евакуисано је из јужног дела Родоса који је захваћен пожаром, потврдио је за РТС директор Националне асоцијације туристичких агенција Србије (ЈУТА) Александар Сеничић. Министарство туризма и омладине саопштило је да су сви држављани >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Републике Србије који тренутно летују на острву Родос у Републици Грчкој, захваћеном великим шумским пожарима, на безбедном.
Александар Сеничић је за РТС рекао да је 26 туриста, који су на Родос отишли преко агенције, евакуисано из хотела у месту Киотари на југу Родоса, где данима букте пожари.
Према последњим информацијама, додаје Сеничић, евакуисано је и још најмање осморо туриста који су индивидуално отпутовали. Још увек се не зна прецизан број евакуисаних туриста који су на летовање отишли у својој организацији.
Сви евакуисани путници смештени су у једном хотелу у граду Родосу, где су им обезбеђени храна и смештај. Они су добро и на безбедном.
Директор Јуте каже да део евакуисаних туриста жели да се врати у Србију, а део жели да продужи летовање. Ради се на томе да се за оне који желе да се врате обезбеди место у авионима који су углавном попуњени јер је сезона у јеку.
На Родосу шести дан бесне јаки шумски пожари и, према последњим информацијама, ван контроле су.
Евакуисано је више од 30.000 људи, нема повређених.
Министарство: Сви туристи из Србије на безбедном Министарство туризма и омладине саопштило је да су сви држављани Републике Србије који тренутно летују на острву Родос у Републици Грчкој, захваћеном великим шумским пожарима, на безбедном.
Највећи део туриста из Србије се налази на северном делу острва које није угрожено пожарима, док на источној обали где су у току пожари, летују две породице у аранжману туристичке агенције Травеленд и 26 путника у аранжману агенције Филип Травел.
Туристи који летују у делу захваћеном пожарима су на сигурним локацијама, а повратак кући ће бити омогућен свима који буду изразили жељу да се врате у Србију пре завршетка летовања, док се за други део путника, у договору са туроператерима и грчким хотелијерима организује смештај како би остали на Родосу до краја уплаћених аранжмана.
Министарство туризма и омладине је у сталном контакту са организаторима путовања, као и Амбасадом Републике Србије у Атини и позива све путнике којима је потребна помоћ да се јаве на дежурни телефон Амбасаде у Атини (+306947882200), а могу да контактирају и дежурни телефон Туристичке инспекције Министарства туризма и омладине (064/8933091).

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.