Izvor: RTS, 11.Jul.2023, 17:21

Како панчевачки Дечји хор „Вокал кидс" доживљава наступ на Егзиту

Дечји хор „Вокал кидс" из Панчева отворио је овогодишњи Егзит и свима ће овај наступ остати у лепој успомени, јер су први пут наступили пред 40.000 посетилаца, а делили су главну бину са чувеном групом „Продиџи":
Пет дана пред почетак Егзита чланови >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << хора Вокал Кидс добили су позив да учествују на отварању фестивала са песмом „Екатарине велике" - „Ово је земља за нас". Деца су је са својом професорком Јеленом Цветић тако добро припремили да нико у публици није остао равнодушан њиховим наступом. Млади Панчевци послали су у свет снажну поруку, а и сами ће дуго памтити овај догађај.

“Овај наступ ћу памтити по дивној публици која је имала пуно емоција, неки су певали са нама што је било савршено, неки су снимали, а неки и заплакали због снажне поруке песме, а порука је да је ово земља за нас”, наводи Теа Ђорђевић, чланица Вокал Кидса.
“Наступати пред толико публике и таквим светлима је невероватно и када сам стала на бину ноге су ми се смрзле. Имала сам трему, али на позитиван начин. Само сам чекала да кренемо и да буде што боље”, каже Јованка Вукадиновић, чланица Вокал Кидса.
Дечији хор ове године објавио је едукативан, еколошки албум под називом „Музика за зелену планету" и са својом професорком Јеленом Цветић често учествују на разним фестивалима, али наступ на Егзиту је за све једно ново искуство.
“Ови млађи нису ни чули за Егзит. Више су се радовали њихови родитељи, а старији су били пресрећни. Када смо изашли на тонску пробу није било никога. Видела се само огромна бина, али увече кад је све засијало и када се попунило, кад није имала где шибица да падне, осећај је био фантастичан”, истиче проф. Јелена Цветић, диригент хора.
Деца су пре наступа имала времена да обиђу Нови Сад и Петроварадинску тврђаву и овогодишњи Егзит памтиће и по лепом дружењу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.