Izvor: RTS, 11.Jul.2023, 08:33

Савети малог сервисера за безбедан пут

Свако попуњава свој буџет онако како најбоље уме и може. Никола Јовановић од своје 13. године ради као ауто-сервисер у Обреновцу. Својим примером потврђује да је предрасуда да су занатлије лоши ђаци, јер он је одличан ученик Електротехничке школе и планира да упише >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Електротехнички факултет.
Док се други одмарају на распусту и уживају на летовању, Никола је у радионици и поправља аутомобиле.

“Ја сам исти као они, само своје слободно време уместо на игрице трошим на аутомобиле. Данас снимамо, јуче сам био на ауто-скупу цео дан, прво сам био у Новој Пазови па сам дошао на Нови Београд и тако је мени био испуњен дан”, прича Никола Јовановић.
Љубав према аутомобилима код Николе се јавила када је са три године са оцем био на скупу возила "алфа ромео", а охрабрење и подршку да се усуди да живи свој сан широм отворених очију добио је од целе своје породице.
“Некако сам преломио када сам добио зелено светло од родитеља, прво сам желео да видим да ли се они слажу с тим – да ја будем прљав, мастан цео живот, јер мени то не смета, што се тиче тога имам огромну помоћ. Отац и мајка ме возе по скуповима. Неко каже ‘вау, он има добре родитеља и њега свуда возе’. Ја идем на ауто-скупове јер то мени није посао већ више уживање”, прича Никола.
Никола је најсрећнији када успе да отклони квар.
“Срце ми је као Америка зато што ипак волим тај посао, јер сматрам да, да тај посао не волим, нико ме не би могао натерати да га радим или да га заволим”, рекао је Никола.
Редовно одржавати аутомобиле Никола Јовановић, познатији као мали сервисер, поручује возачима да редовно одржавају своје аутомобиле, а не само када су у квару.
“Најбитније је да се контролише расхладна течност, сигнализација, уље у мотору и, по могућству, течност за брисаче, кочионо уље, зато што су то ствари које може да види и човек који није ауто-механичар и да преконтролише, а моја препорука је да се аутомобил компленто преконтролише бар једном годишње или на 10.000 километара када се ради мали сервис”, саветује Никола.
И за крај, Никола саветује возачима да не крећу на пут уколико су лоше кочнице, трап и гуме, јер такав аутомобил није безбедан.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.