Izvor: RTS, 10.Jul.2023, 18:49

Посланици расправљали о смени министра Радета Басте, Скупштина сутра наставља рад

Посланици Скупштине Србије расправљали су о Предлогу за разрешење министра привреде Радета Басте, који је образложио министар без портфеља Ђорђе Милићевић. Председник Скупштине Владимир Орлић је на крају данашње расправе најавио наставак седнице сутра у 10 часова. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Предлог за разрешење Радета Басте у скупштинску процедуру је упутила премијерка Ана Брнабић, на иницијативу коалиције СПС–ЈС на чији је предлог Баста изабран за министра привреде.
Као разлог за његово разрешење наводе се изјаве које је давао, а које су у супротности са државном политиком, али и политиком Јединствене Србије, због чега је Баста раније разрешен са свих страначких функција.
Баста је раније рекао да Србија треба да уведе санкције Руској Федерацији, али и да сви министри треба да се придруже протестима у Београду.
Председник ЈС Драган Марковић Палма позвао је раније Басту да поднесе оставку на функцију министра привреде, што он није учинио.
Овлашћења министра привреде до избора новог министра, по разрешењу Басте, преузеће министар финансија Синиша Мали. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.